Bredbånd i væggen eller på farten?

Den historiske udvikling på bredbånd

I gamle dage skulle have bogstaveligt talt sidde lige ved siden af stikket i væggen for at komme på nettet. Ja man skulle faktisk have en telefonforbindelse, et modem og en internet-abonnement for overhovedet at kunne komme online og bruge de meget begrænsede muligheder, som internettet på dette tidspunkt tilbød.

Meget er sket med bredbånd og internetforbindelser siden. Først kom de lidt hurtigere adsl-forbindelser, hvor man stadig havde stikket i væggen og en ledning tilsluttet direkte til computeren. Så kom det trådløse routere og man kunne nu lave sin internetforbindelse trådløs i hjemmet og man kunne begynde at surfe fra sofaen, soveværelset eller terassen. Hastigheden var dog ikke imponerende og ville man surfe bølgerne i høj fart, skulle man på biblioteket eller på en uddannelsesinstitution.

Op gennem de sidste par år er der dog sket en rivende udvikling – både med hastighederne og muligheder for at være trådløs og mobil.

Som kom det hurtige bredbånd!
Vi kunne surfe på nettet med 10mbit, se billeder og videoer, snakke via Skype og spille spil sammen, selvom vi sad i hver vores land eller by.

Så kom det hurtige mobile bredbånd og i dag kan vi være på nettet via mobile bredbåndsmodems eller via vores 4g mobiltelefoner. Vi kan sidde på stranden, være til Hopenhagen Live og se tv med hastigheder på op 80 mbit. Bliv klogere på mobilt bredbånd her.

Er du i tvivl om du skal bruge din smartphone som bredbånd eller købe eksternt mobilt bredbånd, kan du blive klogere på det trådløse bredbånd her.

Fagre nye verden.

Udgivet
Kategoriseret som Nyt